1982 yılında Balıkesir’de üretime başlayan Tellioğlu Un fabrikası, günlük 1000 ton kapasiteye ve 20’yi aşkın ürün çeşidiyle hizmetlerine devam ediyor.

Istanbul‘ da düzenlenen World Food Fuarı’na katılan Tellioğlu Un, bu yıl çıkardığı yeni markası Bonatelli makarnalarıyla da fuarda büyük ilgi gördü.

DÜNYA MARKASI OLMAK İSTİYORUZ

Tellioğlu Unları Yönetim Kurulu Üyesi Buse Tellioğlu Altındiş, “Çok güzel bir fuar oluyor. Tüm Türkiye’de ve dünyadan bir çok müşteri var. Biz de ürünlerimizi ve firmamızı tanıtıyoruz. Müşterilerimizden talepleri alıyoruz. Tellioğlu olarak bir çok ürün üretmeye başladık. Normal un, organik un, çeşitli makarnalar, glutensiz makarnalar, pizzalık unlarımız, böreklik unlarımız. Bir dünya markası olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ve ihracatta ve yerli pazarda bir çok alanda şuanda ürünlerimiz sergilenmekte. Aslen Balıkesirli bir firmayız. Balıkesir’den tüm ürünlerimizi gönderiyoruz. Fuar oldukça kalabalık geçiyor. Tüm ziyaretçilerimizi bekleriz.” dedi.

40 YILLIK UN FİRMASIYIZ

Tellioğlu Unları İhracaat Müdürü Ali Özgül, “Türkiye’nin en büyük un ihracatçılarından bir tanesiyiz. 40 yıllık un firmasıyız. 3. kuşak şuanda yönetimde ve firmamızı temsil ediyoruz. Şuanda iç piyasadaki rölümüzün yanında aktif olarak 40 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Güney Amerika’dan Avusturalya’ya kadar, Sahra Altı Afrika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.”

YENİ NESİL MAKARNALAR ÜRETİYORUZ

Özgül, “Yaklaşık 20 çeşit ürünümüz mevcuttur. Bun un yanında makarna üretimimizde söz konusudur. Yeni nesil makarna dediğimiz vegan, glutensiz ve organik makarnalara odaklanmış durumdayız. Ülkemize değer yaratmak ve daha iyisini yapmak adına her gün çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE FUARLARA KATILIYORUZ

Özgül, “ World Food Fuarı’na da bu amaçla katıldık. Farklı ürünlerimiz sergilemek ve müşteri portföyümüzü genişletmek adına çaba ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bun un yanında farklı yurt dışı fuarlarına da katılım gerçekleştiriyoruz. Paris’te, Almanya’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde katıldığımız fuarlarla müşteri portföyümüzü genişletmek adına çalışıyoruz. ” dedi.

İHRACATLA ÜLKEMİZE DE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Özgül, “Yaptığımız iş sadece firmamıza değil, ihracat tarafında ülkemize döviz katkısı sağlamak adına bir çabadır. O yüzden biz ihracata biraz daha milliyetçilik gözüyle de bakıyoruz. Ve ülkemize de katkı sağladığımıza da inanıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı uz un yıllardır sürdürüyoruz.” dedi. Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrikalarından biri olan Tellioğlu, en doğru ve en kaliteli hammadeyi kullanarak teknolojnin de desteği ile herkesin hak ettiği doğru ve kaliteli unları ve makarnaları üretmeye devam ediyor.